The Legend of Zelda in de editie “Breath of the Wild” is in 2017 uitgebracht door Nintendo zelf en kwam dus tegelijkertijd uit met de console Nintendo Switch. De game is zeer avontuurlijk waarbij je in de voeten kunt gaan staan van een personage naar keuze om je de spelwereld verder te  verkennen. Lees hier welke mogelijkheden het spel te bieden heeft en laat je inspireren om vervolgens de game te downloaden op jouw Nintendo Switch geheugenkaart!

In 2022 komt het vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild uit. Benieuwd naar dit deel 2? Bekijk dan al een kleine preview op een andere pagina.

Het avontuur met The Legend of Zelda

Beleef met Link, de hoofdpersonage, jouw avontuur op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Met The Legend of Zelda: Breath of the Wild stap je in een wereld die bol staat van het avontuur. De wereld waarin de hoofdpersonage, Link, leeft heet Hyrule. Na 100 jaar slapen wordt Link wakker in een wereld waarin hij niets meer herkent. Deze held, Link, moet de wereld gaan verkennen en alle mogelijke gevaren signaleren en onderzoeken. Het is van groot belang dat dit goed en vooral ook snel gebeurd… anders zal Hyrule voorgoed verdwijnen. Tijdens deze reis van Link kun je uitsluitend gebruikmaken van wapens en voorraden voedsel om antwoorden te krijgen op alle vragen over de mysterieuze gebeurtenis. Tijdens de reis beklim je onder andere gebouwen en bergtoppen om zo de nieuwe bestemmingen te kunnen ontdekken. Om een duidelijke kaart te hebben van Hyrule heb je een Sheikah-steen nodig hebben. Het gebruik van een paard is verder zeer raadzaam omdat je geregeld lange afstanden hebt af te leggen. Link kan zelf ook vlotten gebruiken om zich te verplaatsen via het water, zoals een rivier of meer.

The Legend of Zelda – Wapens en Voedsel

Een gevecht in The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Nintendo Switch.

Link moet zijn eigen wapens en voedsel verzamelen. De jacht op dieren en het verzamelen van vruchten en groenten is dus van groot belang om in leven te blijven. Je kunt zelfs de kampen van vijandelijke troepen overvallen om hun voedsel te stelen. Met het eten van lekkere gerechten zal de gezondheid van Link verbeteren en dit heeft weer een goede uitwerking op de vaardigheden van Link. Een voorbeeld van zo’n vaardigheid is het voor bepaalde tijd  resistent worden tegen kou, om zo de reis door Hyrule te beter te kunnen voortzetten.

Ook is de keuze van de juiste outfit voor Link belangrijk, het weer speelt namelijk een belangrijke rol in de reis door Hyrule. Het dragen van een harnas tijdens onweer kan bijvoorbeeld heel gevaarlijk zijn in verband met mogelijke blikseminslag op het harnas. Bepaal dus voortdurend je eigen en vooral slimme strategie. Deze outfits voor Link zullen tijdens het verloop van het avontuur beschikbaar komen. Naast bescherming tegen weersomstandigheden kan een juiste outfit Link ook beschermen tegen vijandelijke troepen. De wapens waarmee de strijd wordt aangegaan kunnen ook slijten tijdens en na de gevechten, wees hier alert op en anticipeer waar nodig.

The Legend of Zelda – Shrines of Trials

De Shrines of Trials van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze kun je zelf verzamelen op jouw Nintendo Switch.

Tijdens de reis door Hyrule kan Link meer dan 100 Shrines of Trials tempels tegenkomen, deze tempels zijn zeer moeilijk te vinden, dus let goed op. Om uiteindelijk een Spirit Orb te mogen ontvangen van de verschillende monniken (die de tempels hebben gebouwd) moet je allereerst uitdagingen volbrengen of puzzels oplossen.

Nintendo Switch geheugenkaart – Het downloaden van The Legend of Zelda

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is gemakkelijk te downloaden op jouw Nintendo Switch geheugenkaart.

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in de game? Dan kun je zeer gemakkelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild downloaden uit de shop van Nintendo! Om problemen met opslag de voorkomen, omdat het spel 14,7 GB in beslag neemt, is de aanschaf van een Nintendo Switch geheugenkaart aan te raden. Mijn persoonlijke ervaring hiermee is dat ik mij geen zorgen meer hoefde te maken wanneer er een nieuw spel uitkomt of ik deze wel kon downloaden op mijn Nintendo Switch. Ik zorg ervoor dat ik altijd voldoende ruimte heb door mijn Nintendo Switch geheugenkaart!

Nintendo Switch geheugenkaart – Relevante specificaties

SpelmodusSingleplayer
Grootte Spel14,76 GB
Beschikbare talenDuits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Russisch, Chinees
OntwikkelaarNintendo
Releasedatum3 maart 2017
SysteemNintendo Switch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.