Naast Pokémon Shield, heeft de ontwikkelaar Game Freak ook Pokémon Sword uitgebracht op 15 november 2019. Deze iconische spellen zijn geïnnoveerd maar lijkt toch nog sterk op het vertrouwde concept van Pokémon. Voor de echte liefhebber dus zeker een must-have om te downloaden op jouw Nintendo Switch geheugenkaart!

Wil je meer lezen over de andere versie, Pokémon Sword, lees dan een ander artikel.

Nintendo Switch geheugenkaart – Verschil met Pokémon Sword

Pokémon Sword en Shield komen dus flink overeen. Het is alleen wel belangrijk om te verschillen ook te benadrukken omdat de games wel degelijk verschillen van elkaar. Zo verschillen deze qua Pokémon die je kunt vangen en kiezen als Pokémon-partner. Hieronder is een tabel weergeven welke Pokémon uitsluitend bij de bijhorende versie te verschijnen is.

Pokémon SwordPokémon Shield
DeinoLarvitar
Jangmo-oGoomy
Sirfetch’dGalarian Ponyta
StonjournerEiscue
Galarian DarumakaGalarian Corsola
Galarian DarmanitanCursola

Verder verschillen deze 2 varianten ook met de strijden tegen de Gym Leaders. Tijdens de reis door Galar neem je het namelijk op tegen sterke Gym Leaders die jij zal moeten verslaan met jouw eigen Pokémon. De verhaal lijn komt dus sterk overeen met de Pokémon Sword, het verschil zit hem dus echt in de kleine details.

Nintendo Switch geheugenkaart – Benodigdheden

De Nintendo Switch geheugenkaart van SanDisk met 512GB voor jouw Switch.

De versie “Shield” van Pokémon komt dus redelijk overeen met de “Sword” variant. Maar ook de grootte van het spel is gelijk. Het spel neemt namelijk 12.17 GB in beslag op de Nintendo Switch. Relatief gezien is dit een behoorlijke grootte. De opslagcapaciteit van de Nintendo Switch zelf bedraagt namelijk slechts 32 GB, waarvan ook een groot gedeelte zal worden gebruikt voor het systeem zelf. Zo blijft er niet veel ruimte meer over voor jouw favoriete games. Niet getreurd, een Nintendo Switch geheugenkaart biedt hiervoor de ideale oplossing. Met een Nintendo Switch geheugenkaart kun je namelijk al jouw oude en nieuwe spellen opslaan zonder dat je een beroep hoeft te doen op je interne geheugen. Oneindig veel spelplezier dus!

Nintendo Switch geheugenkaart – Specificaties

SpelmodusSingleplayer
Beschikbare talenEngels, Duits, Frans, Spaans, Koreaans, Italiaans, Japans, Chinees
OntwikkelaarGame Freak
Releasedatum15 november 2019
SysteemNintendo Switch
GenreRole-playing game (RPG)
Grootte spel12,71 GB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *