In 2018 werd het zeer bekende spel Minecraft uitgebracht voor alle Nintendo Switch gebruikers. Hierbij kun je alles bouwen wat jij zelf wilt, leef je dus helemaal uit! Voor elke creatieve gamer een must-have op de Nintendo Switch geheugenkaart dus. Het is zeer gebruiksvriendelijk en dus voor jong en oud toegankelijk.

Wil je na het bouwen in Minecraft een andere bekende game spelen, zoals Pokémon Shield, lees dit op een andere pagina!

Minecraft – Het spel Minecraft op de Nintendo Switch

Personage midden in het landschap van Minecraft op de Nintendo Switch.

Het populaire en inmiddels al lang bestaande spel Minecraft heeft sinds 2018 ook een Nintendo Switch versie. In Minecraft speel en plaats je allerlei verschillende blokken en kun je op avontuur gaan naar allerlei verschillende werelden. Ook zijn de mogelijkheden in het spel zelf op het gebied van tools, blokken, grondstoffen en wapens bijvoorbeeld, doorontwikkeld door de jaren heen. Kortom, de mogelijkheden binnen Minecraft zijn oneindig! Op de Nintendo Switch is er dus ook een variant beschikbaar van het spel Minecraft. Daarin zijn de controller-instellingen van een console of muis -en toetsenbordinstellingen van een PC zo goed mogelijk vertaald naar de controllers op de Nintendo Switch om het spel zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken voor alle gamers.

Minecraft – Wat kun je doen in Minecraft?

Een kasteel dat je kunt maken in de wereld van Minecraft op jouw Nintendo Switch!

In het spel Minecraft zijn, zoals hierboven vermeld, de mogelijkheden bijna oneindig. Je kunt op pad gaan om onder andere nieuwe werelden te zoeken, zelf dingen bouwen zoals huizen of zelfs hele dorpen, grondstoffen vergaren door te hakken of te graven met gereedschappen en nog talloze andere dingen. In de gamemode Survival (Overleefmodus) kun je alleen of samen met meerdere medespelers een game opstarten waarin je met lege handen begint en zelf aan de slag moet om bijvoorbeeld gereedschappen, blokken of voedsel te vergaren.

Ook bestaat er een Creative modus waarin je oneindig veel grondstoffen, gereedschappen en blokken tot je beschikking hebt. Hier kan je onder meer zelf kiezen welke blokken je gebruikt en ook de hoeveelheid hiervan. Een kanttekening hierbij is wel dat deze modus een stuk minder uitdagend is dan Survival, omdat de uitdaging om te overleven geen rol meer speelt. Je kunt namelijk geen gezondheid (ofwel HP) verliezen in deze modus.

Nintendo Switch micro SD kaart – Benodigdheden voor het downloaden

De Nintendo Switch micro SD kaart speciaal voor de Nintendo Switch met 128 GB aan opslag!

Minecraft voor de Nintendo Switch is in de basis een vrije kleine game. De benodigde opslagruimte bedraagt namelijk maar 1,1 GB in de basis. Belangrijk hierbij is wel om te weten dat toevoegingen als skinpacks, texture packs en mash-up packs de nodige extra ruimte kunnen innemen. Het standaard interne geheugen van de Nintendo Switch bedraagt slechts 32 GB. Mocht u van plan zijn om meerdere games op de Nintendo Switch te spelen, dan is het handig om een Nintendo Switch micro SD kaart aan te schaffen. SanDisk, het grootste A-merk in dataopslag, heeft hiervoor een geheugenkaart uitgebracht, namelijk de SanDisk micro SD kaart voor de Nintendo Switch. Met deze kaart kunt u al uw favoriete games opslaan op één plek en kunt u deze ook meenemen naar alle plekken waar u uw Switch wilt gebruiken.

Nintendo Switch micro SD kaart – Specificaties

SpelmodusSingelplayer, Multiplayer
Beschikbare talenJapans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Koreaans, Nederlands, Portugees, Russisch, Chinees
OntwikkelaarMojang
Releasedatum20 juni 2018
SysteemNintendo Switch
GenreAvontuur, Simulatie, Actie, Strategie
Grootte spel1,1 GB

Mojang heeft in samenwerking met Nintendo een prachtige, goed bespeelbare versie uitgebracht voor de Nintendo Switch waar zowel beginners als doorgewinterde spelers goed uit te voeten kunnen. Een avontuurlijke game met oneindig veel mogelijkheden voor de gamer, waaruit je extra spelmogelijkheden en extra’s kunt halen als je gebruik maakt van jouw Nintendo Switch micro SD kaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.