De Nintendo Switch Lite is uitgebracht op 20 september 2019. Deze lichtere en compactere versie van de Nintendo Switch biedt nog meer gebruikersgemak en is eenvoudig mee te nemen op reis met een Nintendo Switch micro SD kaart. Ook gaat de batterij ongeveer een uur langer mee met de Lite versie dan die van de normale Nintendo Switch. Belangrijk om te vermelden is dat de bekende Joy-con controllers zijn verdwenen voor de Lite versie en plaats hebben gemaakt voor een vierpuntstoets. Links zit er namelijk een richtingsknop en aan de rechterkant zijn er A/B/X/Y-knoppen.

Als je ervan houdt om graag met anderen te kunnen spelen, dan is de Nintendo Switch Lite zeker iets voor jou. Het is namelijk mogelijk om met tot wel 8 Switch- of Switch Lite-systemen samen of tegen elkaar te kunnen spelen. Je kan overigens ook een geheugenkaart gebruiken om de externe opslagruimte te vergroten. Dit gaat om een Nintendo Switch micro SD kaart en deze micro SD kaart wordt ondersteund tot maximaal 2TB.

Type gaming-consoleNintendo Switch Lite
Beeldresolutie in-gameMaximaal 720p
Totale opslagcapaciteit32 GB
Geschikte geheugenkaartTot 2 TB via een micro SD kaart
AansluitingenUSB-C
ConnectiviteitBluetooth, Wi-Fi, Nintendo Switch Online
Games downloadbaar vanuitNintendo eShop
Batterijduur3-7 uur, hangt af van welke games er gespeeld worden

Wil jij het spel Super Mario Odyssey op de Nintendo Switch micro SD kaart downloaden? Lees dan eerst de blog hierover.

Haal het maximale uit je Nintendo Switch Lite met een micro SD kaart!

Met de nieuwe Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch micro SD kaart kun jij alle games spelen.

Het standaard geheugen van de Nintendo Switch Lite is slechts 32 GB. Dit is in de meeste gevallen genoeg voor enkele zware games. Speel je bijvoorbeeld Apex Legends, dan ben je al gauw 25GB kwijt! Het gebruik van een geheugenkaart biedt hiervoor de juiste oplossing. Zeker wanneer je gebruik maakt van de SanDisk micro SDXC Extreme voor Nintendo Switch.  Deze Nintendo Switch micro SD kaarten zijn speciaal ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Ze bieden namelijk een leessnelheid tot 100 MB/s en een schrijfsnelheid tot 90 MB/s. Hierdoor kan de  de Switch Lite razendsnel gegevens op de micro SD kaart zetten en kun je supersnel games spelen vanaf de geheugenkaart. Deze Nintendo Switch micro SD kaart is er overigens van 64 GB tot en met 512 GB.

Speel samen! Zowel lokaal als online met Nintendo Switch micro SD kaart

Je kunt ook met vrienden op de Nintendo Switch Lite spelen. Zorg dat je alle games al heb geïnstalleerd op de Nintendo Switch micro SD kaart.

Met de Nintendo Switch Lite is het mogelijk om met tot wel 8 gebruikers tegelijk te kunnen spelen wanneer je gebruik maakt van lokale multiplayer. Je kunt dan dus met een hele vriendengroep tegelijkertijd verbinden voor het ultieme gameplezier. Games als een Mario Party Superstars of Among Us zijn natuurlijk ideaal om te spelen met een stel vrienden of familieleden. Overigens is ook de online multiplayer functie enorm uitgebreid. Wanneer je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap aanschaft kan je met vrienden of andere spelers samenspelen en ook ervaringen delen. Je kunt dan kiezen voor één maand, voor 3 maanden of voor een jaar.

Ook bestaat er de optie om voor het Uitbreidingspakket te kiezen. Hier zitten dan enkele extra features bij. Je krijgt eerst overigens een proefperiode van 7 dagen om uit te proberen. Bij het aanschaffen van Nintendo Switch Online heb je ook toegang tot een opslagcloud van Nintendo. Hier kan je een back-up maken van de spelgegevens op de Nintendo Switch micro SD kaart.

Highlights

De Nintendo Switch Lite is super geschikt om altijd en overal te gamen. Met de Nintendo Switch micro SD kaart kun je deze games downloaden.

De Nintendo Switch Lite is dus een veelzijdige gameconsole in een compact formaat. Je kunt hem gebruiken in de handheldstijl met geïntegreerde besturing.  De Switch Lite is handzaam en dat zorgt ervoor dat je de Switch Lite overal mee naar toe kan nemen en je er ook in iedere situatie gebruik van kunt maken. In combinatie met de langere batterijduur en een micro SD kaart van Samsung, de Samsung Pro Plus micro SD (versie 2021) heb je een gamecombinatie die jaren meekan! Daarnaast kan je de Nintendo Switch Lite aanschaffen in maar liefst 5 kleuren. Zo is er voor ieder wat wils!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.